Październik w grupie Jeżyków upłynął m.in. pod znakiem marchewki. W ramach pracy metodą projektu na różne sposoby odkrywaliśmy wartości odżywcze tego warzywa oraz nieoceniony jej wpływ na nasze zdrowie i wygląd.W ramach zaplanowanych działań dzieci odbyły wycieczki na stragan i do sklepu - w celu zakupu warzyw oraz na działki, gdzie zobaczyły, jak rośnie marchewka. Wykonały liczne eksperymenty z wykorzystaniem marchewki - badały, czym się różni gotowana od surowej odbyły spotkania z ekspertami - kucharką i intendentem poznając produkty wykonane z marchewki i dokonały degustacji. Jeżyki poznały etapy sadzenia warzyw, a następnie posiały marchewkę i pielęgnowały ją.Wspolnie z Rodzicami wykonały "marchewkowe kukiełki" i wykorzystaliśmy je do zabawy w teatr. Dzieci wykonały również masę marchewkową, którą wałkowały, ugniatamy i lepiły. Podczas realizacji projektu Jeżyki wykazywały się pomysłowością i kreatywnością, zdobyły wiedzę i umiejętności, które wykorzystały w praktyce oraz pracy w zespole.